QUARANTAINE

Over een quarantaine procedure wordt heel verschillend gedacht. De een zegt dat de koi bij de dealer al genoeg quarantaine gehad hebben en de ander zegt dat een vis altijd in quarantaine moet voor hij/zij de vijver in gaat. Feit is dat het risico dat er wat mis gaat zonder quarantaine periode groter is dan met. Zelfs met een quarantaine periode kun je niet alles uitsluiten maar over het algemeen toch wel het meeste.

 Veel mensen denken dat een quarantaine bak iets is wat ze pas gebruiken als ze het nodig hebben voor het behandelen van een zieke vis. Ze zullen dan een bak pas vullen met water en de vis erbij plaatsen. Daarna zullen ze de medicijnen toevoegen. Dit is echter geen quarantaine bak maar een behandelbak. Hier hoeft in principe ook geen filter op te draaien. Dagelijks zul je hier een redelijke hoeveelheid water verversen.

Wat is een quarantaine bak?

Een quarantaine bak is een volledige minivijver met een ingedraaid filter. Hier zullen om het filter draaiend te houden altijd een aantal vissen in zwemmen. Al zijn dit een paar goudvisjes.

 

Wat heb je verder nodig bij een quarantaine bak?

 

Wat is de beste manier voor een quarantaine periode?